Blogi

Energiatarbimist näitav mobiiliäpp: mis kasu sellest saab?

Kodu
Sääst

Uuringute järgi kasutab keskmine nutitelefoni omanik igapäevaselt ligi 9 mobiilirakendust, igas kuus aga ligi 30 usinat abimeest. Tänapäeva äpimaailm on tohutult lai ning kiire areng on toimunud ka rakendustes, mis aitavad kodusel majapidamisel silma peal hoida. Üks selliseid rakendusi on energiatarbimise jälgimist võimaldav Eesti Energia mobiiliäpp – parim kodumaine rakendus, mis aitab säästa raha.

Pärast rakenduse Google Playst või AppStore’ist telefonisse paigaldamist ja kasutaja tuvastamist on Eesti Energia klientidel ligipääs oma arvetele, lepingule, tarbimisajaloole ja teistele funktsioonidele.

Tarbimisajaloo nägemiseks ei ole elektrikappi ega pistikupesadesse vaja paigutada mitte ühtegi lisaseadet või vidinat – tunnipõhise tarbimisinfo näitamine on võimalik tänu kaugloetavatele arvestitele, mida kasutatakse täna Eesti majapidamiste tarbitud energiakoguse mõõtmiseks.


Image

Loendamatul hulgal kasutusviise

Eesti Energia äpi fännid on leidnud hulgi erinevaid viise, kuidas rakendust enda jaoks kasulikuks teha.

Näiteks on mõned kliendid oma tarbimist analüüsides näinud, kui palju on nende energiatarve vähenenud pärast LED-pirnide või A+++ energiamärgisega kodumasinate kasutuselevõttu. Mõned usinamad väikeettevõtjad jälgivad lisaks oma kodusele tarbimiskohale ka oma ettevõtte, poe või kohviku energiatarvet ning saavad nõnda oma jooksva kuu kuludel silma peal hoida ning targemate otsuste põhjal oma igakuist elektriarvet vähendada.

Kuna äpp näitab ka jooksvaid elektri börsihindasid, kasutavad paljud börsipaketiga liitunud kliendid seda infot selleks, et ajastada oma kodumasinaid (pesumasinat, boilerit, elektrikerist) tööle kõige soodsama hinnaga tunnile. Jälgides nii elektrienergia kulu kui ka hindu hakkab rakenduse kasutaja justkui automaatselt otsima võimalusi tarbimise planeerimiseks – tekib omamoodi hasart. Kehtib ka põhimõte, et mida suurem on leibkond ja elamine, seda käegakatsutavam on ka säästliku tarbimise mõttelaadi tulemus.


Image