Blogi

PRAKTIKA BLOGI | Elektriautoga Riia kontorisse – laadijad loovad väärtust ka ettevõtetele

Olen Enefitis andmespetsialisti praktikant ja alustasin praktikat juuni alguses. Juba teisel töönädalal oli mul tore võimalus Eesti turu juhi, Santa Tohvriga, Enefiti Riia kontorit külastada. Tegime ka väikese vahepeatuse ühe Enefiti kliendi juures Pärnus, kellel on töös Enefit Volt autolaadijate paigaldamine.

Minu päev algas elevusega ja päris varakult. Saime tiimiga kokku ning alustasime sotsiaalmeedia tarbeks videoklippide filmimisega. Olen ka varem turundusega tegelenud, kuid see kogemus oli hoopis teistsugune. Meile pandi külge mikrofonid ning filmimine toimus mitme erineva kaamera ja drooniga. Kui ma varem olen harjunud olema rohkem kaadritagustes, siis seekord leidsin ma end hoopis kaamera eest ühe peategelasena. Pean tunnistama, et algul oli küll harjumatu, kuid päevaga muutus see roll päris mugavaks.

Hakkasime Tallinnast elektriautoga liikuma ja võtsime sihi Pärnu külje alla Enefit Volt-i kliendi juurde Pärnamäed pagariärisse. Tee kulges kiirelt ja lõbusalt. Autosõidul rääkisime töökaaslastega energiavaldkonnast ning saime ka üksteist paremini tundma õppida. Sõit elektriautoga oli sujuv ning tulevikus on kindlasti väga mugav kohvikus pausi tehes autot laadida.

Kohale jõudes tervitasid meid pagariäri juhatuse liige Andris Petersons ja värskete saiade lõhn. Tutvusime lähemalt pagarikojaga – nii elektriautode laadimisvajaduste kui ka pagaritoodete näol. Intervjueerides Andrist sain näha Enefiti teenuste nõudlust hoopis teisest vaatenurgast. Kuigi selles olukorras oli meie klient pagariäri, kes soovis oma klientidele pakkuda elektriauto laadimise võimalust, olen ma tihti varem mõelnud Enefit Volt kliendist kui otsesest teenusevajajast. Väga silmi avardav oli kuulda, kuidas autolaadijad pole ainult vajalikud auto kasutajatele, vaid loovad väärtust ka teenindusasutustele ja muudele ettevõtetele.


Image

Asusime uuesti teele ning tegime kiire peatuse Häädemeestes Enefit Volt laadija juures – nii auto kui ka meie saime energiat täis ja võtsimegi suuna Riia kontorisse.


Image

Keegi meist polnud veel Riia kontoris käinud, olime vaid kuulnud, et see pidavat olema üpris uhke seega ootusärevus oli suur. Jõudes kohale ei pidanud me pettuma, tegemist oli tõesti imeilusa kontoriga. See oli uus, modernne, valgusküllane ja palju muud. Igatahes töötaks ka ise seal. Parkima asudes oli meil valik pea kümne Enefit Volt laadija vahel, mis lõi meie elektriautol „silmad särama“. Seadsime sammud üheksandale korrusele, et sealsete kolleegidega kohtuda. Peale sooja vastuvõttu uudistasime natukene kontoris ringi ning seadsime end sisse mugavasse koosolekuruumi. Vesteldes Läti energiaturust tuli mulle üllatuseks, et sealse turu dünaamika erineb Eesti omast kuigi palju. Olles sellel hetkel alles teist nädalat praktikal, õppisin palju uut ja põnevat ning enda üllatuseks oskasin ka osades teemades kaasa rääkida. Päeva lõpuks oli aju infoküllusest ikka üpris väsinud ning jäin kohe peale tagasisõidu algust magama.

Mul oli väga tore ja huvitav väljaspool kontorit suhelda näost näkku kliendiga, kasutada Enefiti teenuseid ja kohtuda naaberriigi kolleegidega. Soovitan soojalt kõigil Riia kontorit külastada!