Blogi

Võsu elanik Toivo Enefiti kiire internetiga liitumisest: „Tuleb mõelda tuleviku peale!“

Kodu

Maailm täitub päev-päevalt ühe nutikamate tehnoloogiliste lahendustega ning selleks, et kaasaja mugavusi täiel rinnal nautida, otsustas Võsult pärit 76-aastane Toivo aprillikuus Enefiti kiire internetiga liituda. Uurisime Toivolt, kuidas teenuse paigaldamine kulges ning millised on tema senised muljed.


Image

Toivo, mis põhjusel te kiire internetiga liituda otsustasite?

Enne kiiret internetti oli mul kodus antennimajandus ning nägin kokku kolme kanalit – ETV, ETV1 ja ETV2. Mida vanemaks jääd, seda vähesem on liikumine ja seda rohkem vaatad telekat. Sattusin lugema, et kiire internet on nüüd Võsul ja võtab tellimusi vastu ning otsustasin liituda.

Lisaks on mul laps ja lapselaps. Kui noored külla tulevad, siis nemad tahavad ikka oma internetti. Seega tuleb mõelda tuleviku peale. Ma vanem härra, netti nii palju ei tarbi ja e-posti ei saada, olen rohkem kirjatuvi mees, aga telekat on küll hea vaadata, sest see tuleb läbi valguskaabli.

Kuidas protsess alates otsusest võrguga liituda kuni tehniku tulekuni sujus?

Minu arust läks kõik väga normaalselt. Tehnikud olid nõus isegi varem tulema, aga ütlesin, et vaevalt mul enne vaja läheb, kui maikuus ja leppisime kokku paigalduse aprilli lõpuks. Tehnik käis kohal, ühendas ära ning esimese vaatluse põhjal oli pilt hea. Ja kanaleid rohkem kui kolm!

Selleks, et internet tuppa saada, tõime teile maakaabli kinnistu piirile. Kuidas kaevetööd kulgesid?

Kui tuli teade, et post on püsti, võttis tehnik ühendust ja leppisime kokku, mis päeval me Võsul kokku saame. Nad kaevasid selle (trassi – toim.) 30 cm sügavusse maapinda, mis ei olnud suur töö ning vaatasid välja trajektoori, mida mööda juhe tuleb.

Mina näitasin, kuhu tuleb telekas ja millisest seinast juhe läbi tuua. See tehnikutele sobis. Seejärel tõid nad juhtme seinani ja seinast tuppa. Kogu kaabli pikkus krundi nurgast majja oli kuskil 15-20 meetrit. Otsa sai tuua teleka juurde ja väike varu jäi ka, et saaksin juhet liigutada juhul, kui on vaja mööblit ümber tõsta. Edasine oli operaatori töö. Mina leian, et väga hästi läks.

Kui te saaksite meie teenuses midagi muuta, siis mis see oleks? Kuidas hindaksite oma kogemust skaalal 1-10?

Minul läks küll kõik väga-väga normaalselt. Olen väga rahul teiega, et sai selle lepingu ära teha ja siiamaani on kõik hästi läinud. Ütleksin, et nii töö kui tingimused on ikka väga lähedal 10-le.

Enefiti kiire internet on fiiberoptilisel kaablil põhinev operaatorineutraalne sidevõrk, mis tagab igal ajal allalaadimiskiiruse vähemalt 1 Gbit/s. See on nii täna kui ka tulevikus kõige kiirem ja mahupiiranguvabam lahendus. Operaatorineutraalsus tähendab, et klient saab ise valida endale sobiva interneti- ning teleteenuse osutaja või jätkata olemasolevaga.

Kiire interneti- ja televisioonivõrgu kohta saad lähemalt lugeda Enefiti veebist.