Uudised

Rekordiline teetähis: Eesti Energia sai autoparki sajanda elektriauto

Eesti Energia on järjepidevalt töötanud selle nimel, et suurendada elektriautode osakaalu oma autopargis ja seadnud eesmärgiks, et 2024. aastaks oleks 20% autopargist elektriline.


Image

"Elektriautode kasutuselevõtt on oluline samm meie roheteekonnal. Saja elektriautoga on meil üks suurimaid keskkonnasõbralikke autoparke Eestis. Oleme seeläbi inspiratsiooniks nii oma klientidele kui ka teistele ettevõtetele. Tööandjana näeme, et meil on suur roll ka selles, et innustada oma töötajaid rohelisemalt mõtlema," sõnas Enefiti transpordi halduse juht Mango Oras .

„Paljud meie töötajad ongi oma esimese elektriauto kogemuse saanud meie broneeritavaid üldautosid kasutades,“ märkis Oras. „Elektri ning bensiini- ja diiselmootoriga sõiduki suurim erinevus on laadimine ja sõiduulatus. Kui esimesed kogemused ja sõidud selja taga, langeb edaspidi valik enamasti just keskkonnasõbraliku ja vaikse elektriauto kasuks,“ selgitas Oras.

Kokku on Eesti Energia elektriautod liikunud juba ligi 1 500 000 kilomeetrit, säästes seeläbi kokku pea 250 tonni süsinikuheitmeid. „Töötajad kasutavad autosid igapäevaselt nii kliendikülastusteks kui ka objektide ja elektripaigaldiste ülevaatusteks,“ lisas Oras.


Image

Elektriautode arv on ülemaailmselt olnud pidevas tõusutrendis. Seda nii tehnoloogiliste edusammude, rohelise mõtteviisi kui üha suureneva keskkonnateadlikkuse tõttu.

Transpordiameti statistika kohaselt on Eestis 2024. aasta seisuga registreeritud kokku 5991 elektriautot, mis on ligi 1% kõigist registreeritud sõidukitest. Elektriautode arvu kasvu on toetanud ka kiiresti arenenud elektriautode laadimisvõrgustik.

Enefitile kuuluvast üle 200 laadijast koosnev avalik laadimisvõrk on juba täna Eesti suurim, moodustades kolmandiku Eesti kõikidest avalikest laadimispunktidest. See arv saab lähiaastail veelgi täiendust, kui ettevõte laieneb oma avaliku laadimisteenusega Baltikumis ja Poolas.

Ettevõtted, kes on elektriauto laadimisvõimalusest huvitatud, saavad erinevate laadimislahendustega tutvuda Enefiti Volti kodulehel.

Fotod: Jarek Jõepera