Uudised

Enefit aitab kohalikel omavalitsustel säästlikumalt roheteekonnal edasi liikuda

Alates sellest aastast laiendas Enefit oma tegevust valitsuse ja avaliku sektori (B2G) kasvusuunal, teatas Enefiti juhatuse liige ja ettevõtte müügistrateegia eest vastutav Roul Tutt. Uus ärisuund toob kohalike omavalitsuste ja avaliku sektori asutusteni Enefiti innovatiivsed ja kasulikud energialahendused, mis aitavad suurendada rahalist kokkuhoidu ja vähendada keskkonnajalajälge.


Image

„Paljud omavalitsused seisavad silmitsi olukorraga, kus neile on esitatud nõudmised hoonete energiatõhususe parandamiseks ja elektriautode laadimisvõrgustiku rajamiseks. Sageli puudub neil aga teadmine, milline oleks parim lahendus, võttes arvesse oma piirkonna eripärasid ja vajadusi. Siinkohal tulemegi meie appi,“ selgitas Roul Tutt otsust siseneda B2G turule.

„Uue ärisuunaga soovime jätkuvalt olla klientidele usaldusväärseks energiapartneriks roheteekonnal. Oleme oma tooteportfelli valinud energialahendused, mis loovad avalikule sektorile ja kohalikele omavalitsustele suurimat kasu, töötavad energiasäästlikult ja vähendavad keskkonnajälge,“ sõnas Tutt.

Enefiti B2G valdkonna juht Tanel Lillesaar lisas, et tema üheks eesmärgiks on sünergia loomine Enefiti toodete ning siseriiklike ja Euroopa Liidu toetusmeetmete vahel, eesmärgiga kindlustada omavalitsustele ja ettevõtetele parim võimalik lahendus. „Teeme aktiivselt koostööd regionaal- ja põllumajandusministeeriumi ning kliimaministeeriumiga,“ ütles Lillesaar. „Pakume omavalitsustele ja maakondlikele arenduskeskustele erinevaid seminare ja konsultatsioone, et aidata kaasa säästva arengu ja energiatõhususe edendamisele kohalikul tasandil.“

Lillesaar sõnas, et tänaseks on 12 omavalitsust sõlminud Enefitiga lepingu pikaajalise tänavavalgustuse täisteenuse osutamiseks ning Enefit Volti avalik laadimisvõrk on esindatud kõikides omavalitsustes üle Eesti. Enefiti poole pöördutakse ka energiamärgiste tellimiseks. Lisaks pakub Enefit elektrit ja toob kohalike omavalitsustes kiire interneti läbi operaatorineutraalse sidevõrgu, mis katab juba praegu lõviosa Eestimaa pinnast. Lahenduse leiab ka päikeseenergia tootmiseks ja salvestamiseks, mis on omavalitsuste toimepidevusvajadusi arvestades aina olulisem.

Lillesaar kutsub kõiki inimesi üles oma kodukohas ringi vaatama selle pilguga, et millised energialahendused on puudu või vajaksid kaasajastamist. „Julgustage vallajuhte kohalikku energiataristut arendama. Meie saame olla abiks nõu ja jõuga ning algatuseks tutvustada individuaalseid, keskkonnasõbralikke ja kaasaaegseid lahendusi, mis loovad suurimat kasu nii elanikele kui omavalitsusele,“ ütles Lillesaar.

Enefit on Eesti Energia tütarettevõte, mis pakub alates 1. jaanuarist 2024 seniseid Eesti Energia energiatooteid ja -teenuseid: Elektrit ja gaasi, päikese- ja salvestuslahendusi, koduseid ja avalikke elektriautode laadimislahendusi, kindlustust, elektritöid ning küttelahendusi. Kõik senised Eesti Energia kliendid on alates 2024. aastast Enefiti kliendid.