Uudised

Eesti Energia praktikandid liitusid SEB Youth LABiga

SEB korraldab juba kuuendat aastat tasustatud, innovatiivset praktikaprogrammi Youth LAB. Tänavu kandideeris Balti riikides rekordiliselt üle 1600 noore, kellest 83 osutusid valituks. Neist 25 alustasid Eestis, 32 Lätis ning 26 Leedus. Eestis osutusid kandideerimisel kõige populaarsemateks valdkondadeks tootearendus ja tehnoloogia.


Image

Youth LAB on praktikaprogramm just neile bakalaureuse- või magistriõppes õppivatele noortele, kes soovivad suve jooksul omandada uusi teadmisi ning peavad oluliseks erialast arengut, eesmärgiga saada oma ala spetsialistideks. „SEB on silmapaistev finants- ja infotehnoloogia valdkonna tööandja ning hea meel on näha, et seda kinnitab samuti majandus– ja tehnoloogiavaldkonna tudengite suur huvi kandideerida selle aasta praktikaprogrammi. Eestis osutusidki kõige populaarsemateks valdkondadeks tootearendus ja tehnoloogia ning lisaks oli palju kandidaate ka suur- ja äriklientide valdkondade praktikakohtadele,“ SEB personali ja koolituse divisjoni juht Margit Pugal .

Koostöös innovatsiooni toetavate ettevõtete ja oma ala ekspertidega, lahendavad noored rahvusvahelistes meeskondades ülesandeid, mis aitavad neil tundma õppida nii enda valdkonda kui ka näha majandusmaailma suuremat pilti.

Koostöö Eesti Energiaga uuenduslike lahenduste loomisel

Tänavu võtavad programmist osa ka Eesti Energia praktikandid, eesmärgiga ühendada jõud innovaatiliste lahenduste väljatöötamisel. “Leidsime, et selline uuenduslik partnerlus on väga hea viis ühisloomeks – praktikandid hakkavad lahendama SEB ja Eesti Energia jaoks olulisi väljakutseid, mille käigus nad uurivad klientide probleeme, testivad uusi ideid ning loovad innovaatilisi lahendusi. Läbi ettevõtete vahelise koostöö ning rahvusvaheliste väljakutsete soovime kasvatada suurorganisatsioonide partnerlust ning lahendada suuremaid väljakutseid üheskoos. Usun, et uuenduslik struktuur ja koostöö annavad meile eelise ning lisaks saame koos luua klientidele ainulaadsemaid lahendusi,” kommenteeris SEB innovatsiooni juht Kristina Lillo .

Uudse praktikakogemuse ja innovaatiliste lahenduste loomise võimaluse toob välja ka Eesti Energia Idea Hubi ja uute teenuste äriarenduse valdkonnajuht Kadi Steinberg : “Energiamaailm seisab silmitsi pöördelise ajaga, kus nii energiatootjad kui -tarbijad otsivad järjest keskkonnasäästlikumaid lahendusi. Eesti Energia ülesanne on klientidele pakkuda mugavaid ja terviklikke energialahendusi ning seeläbi aidata neil liikuda rohelisema tuleviku suunas.“

Ta täiendas, et Eesti Energias on suviti üle 100 praktikandi, keda on varasematel aastatel kaasatud majasisese ärikiirendi formaadis uudsete energialahenduste väljatöötamisse. „See on tudengite jaoks olnud väga põnev kogemus, võimaldades aktiivselt panustada tulevikuteenuste arendamisse. Sel aastal oleme otsustanud astuda sammu edasi ja liituda SEB Youth LAB programmiga, et mitmekesistada uute energialahenduste loomist ja rikastada meie praktikantide suveprogrammi. Selleks, et minna kaugemale ja kiiremini, tuleb minna koos,” sõnas Steinberg.

Youth LAB programm kestab juuli algusest augusti keskpaigani .